Kinasih Prayuni (Biotek 2012) Peneliti di Lembaga Penelitian Terpadu, Universitas YARSIKinasih Prayuni (Biotek 2012)
Researcher in Integrated Research Center, YARSI University

Published by on April 6, 2016 3:46 pm

Kuliah S2 di Bioteknologi SITH ITB itu campur aduk banget. Asik, seru, sulit, dan yang jelas sangat membentuk karakter untuk siap di dunia kerja. Dari segi tenaga dosen jadi inspirasi buat saya untuk memberikan yang terbaik buat negri. Dosen-dosennya asik di ajak diskusi, kita gak perlu malu atau sungkan karena mereka sangat terbuka untuk berbagi ilmu.Penguasaan materi sudah tidak perlu ditanya lagi karena mereka expert di bidangnya. Proses pembelajaran dalam kelas pun menyenangkan karena banyak diskusi dan kadang disisipkan gimmick gimmick sesuai materi yang dipelajari. Dari segi fasilitas, cukup ok walau harus ada beberapa perbaikan seperti penambahan alat lab untuk kepentingan pembelajaran dan penelitian mahasiswa.

Studying master’s degree in Biotechnology at SITH ITB was a mixed feelings for me. Fun, exciting, difficult, and of course, without a doubt, prepared our characters to be ready for the professional world. The lecturers have become an inspiration for me to give my best to the country.

They were really fun while in a discussion, we didn’t have to be shy or reserved because they were really open in sharing their knowledge. Their proficiency is out of the question because they are the expert in their respective fields. The learning process in class was also fun because there were a lot of discussions and sometimes they included gimmicks according to the course learned. The facilities were okay even though there should be several improvements such as increasing the amount of laboratory equipment for student’s learning and research.